02 Οκτώβριος
Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά
18:30
Αμφιθέατρο της πλατείας του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας
Free

Οι εκδόσεις «Εκτός των Τειχών» σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο, 2 Οκτώβρη, στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά».

Είκοσι χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, ο αφγανικός λαός μετράει τις πληγές του. Ο απολογισμός αίματος όλων των τελευταίων δεκαετιών είναι βαρύς. Οι εσωτερικές εξελίξεις και η όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με επίκεντρο το Αφγανιστάν γεννούν πολλά ερωτήματα που συνοδεύουν τη ρευστότητα των εξελίξεων στη χώρα αυτή. Επιβεβαιώνουν, από τη μια, ότι οι ιμπεριαλιστές και ο ανταγωνισμός τους μόνο καταστροφή και δυστυχία φέρνουν στους λαούς, κι από την άλλη, ότι μόνο στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις ο αφγανικός λαός μπορεί να παλέψει ενάντια σε εσωτερικούς αντιδραστικούς και ξένους δυνάστες για να βάλει τέλος στη δική του τραγωδία.

 

Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι:

  • Δημήτρης Παυλίδης, εκ μέρους των εκδόσεων Εκτός των Τειχών
  • Zahir Athari, Αφγανός πολιτικός πρόσφυγας
  • Βαγγελιώ Δερμιτζάκη, δασκάλα, μέλος διδ/κου συλλόγου Ανατολικής Αττικής

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια στις 18:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της πλατείας του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη & Ι. Παπαηλιάκη). Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Ημερομηνία 02 Οκτώβριος 2021.
Ώρα 18:30
Μέρος Αμφιθέατρο της πλατείας του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%
    elGreek