Ζωντανή συζήτηση για τις εξελίξεις στο Ιράν και προβολή του Περσέπολις

Δεκάδες συναγωνιστές και φίλοι παρακολούθησαν στη 01/10 τη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Ιράν και την προβολή ταινίας που ακολούθησε στο βιβλιοπωλείο – καφέ Εκτός των Τειχών.

Η εισήγηση προσπάθησε να περιγράψει τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά την μαντήλα της, ενώ ταυτόχρονα έβαλε στοιχεία για την καταπίεση της γυναίκας στο Ιράν και τις υπόλοιπες ισλαμικές χώρες. Έγινε μια ανάλυση του πολιτικού σκηνικού του Ιράν, καθώς και μια ιστορική αναφορά στις διαδηλώσεις κατά την περίοδο ανατροπής του σάχη, της ιρανικής επανάστασης και του πολέμου Ιράν- Ιράκ.Οι τοποθετήσεις των συναγωνιστών ήταν πολύ βοηθητικές και περιέγραψαν και αυτές με τη σειρά τους τον ρόλο του αμερικάνικου, ρώσικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή, την διπλή καταπίεση της γυναίκας, καθώς και την υποκριτικότητα της στάσης της Δύσης(όταν απαγορεύουν τις αμβλώσεις, απολύουν εγκύους κτλ).

Η προβολή του Περσέπολις που ακολούθησε βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης του Ιράν και άφησε καλές εντυπώσεις σε φίλους και συναγωνιστές.

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%
    elGreek