Εκτός των Τειχών

Από την εκδήλωση “Το έγκλημα στα Τέμπη και το ξεχείλισμα της λαϊκής οργής”

Στον κατάμεστο καφέ-βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Εκτός των Τειχών» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/3 με επιτυχία, η συζήτηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ(μ-λ) με θέμα το έγκλημα στα Τέμπη και το ξεχείλισμα της λαϊκής οργής. Οι εισηγήσεις καθώς και οι τοποθετήσεις από εργαζόμενους και φοιτητές, κατάφεραν με εύστοχο τρόπο να αναδείξουν τους όρους και τις αίτιες της προαναγγελθείσας σφαγής, τους πραγματικούς υπεύθυνους του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, που σε όλα τα επίπεδα αντιμετωπίζουν τον λαό ως αναλώσιμο.

Τόσο από τις εισηγήσεις, όσο και από τις τοποθετήσεις, έγινε αντιπαράθεση σε λαθεμένες απόψεις που κατατίθενται στο κίνημα και αποπροσανατολίζουν τη μαζική λαϊκή πάλη και προβλήθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης της Πρότασης Αγώνα και Πάλης που προωθεί η οργάνωσή μας. Περιγράφηκε ευρύτερα η συνθήκη που βιώνουν λαός και νεολαία λόγω της ολόπλευρης επίθεσης του συστήματος και της ήττας εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, έκφραση της οποίας αποτελεί και η δολοφονία  επιβατών και εργαζομένων στα Τέμπη.

 

 

Κυρίαρχο στοιχείο της συζήτησης υπήρξε ο προβληματισμός για το πώς θα συνεχιστεί ο ελπιδοφόρος ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας, καθώς και πώς θα μπορέσει να δυναμώσει πολιτικά και να πετύχει νίκες. Μέσα από την κουβέντα που εξελίχθηκε προέκυψε η αναγκαιότητα οργάνωσης στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στις σχολές και στα σχολεία. Η οικοδόμηση εστιών αντίστασης και διεκδίκησης, που θα βάζουν φρένο στη δολοφονική πολιτική του συστήματος, είναι η απάντηση στις ρεφορμιστικές λογικές που κυριαρχούν και εκφράζονται μέσα από αιτήματα που καλλιεργούν αυταπάτες για τον ρόλο του αστικού κράτους.

Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν σαφές: η λαϊκή οργή να γίνει αγώνας και να μην εκτονωθεί για ακόμα μια φορά στις κάλπες. Ήρθε η ώρα μέσα από την πολιτικοποίηση και την οργάνωση να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα! Άλλωστε, για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%
    en_USEnglish